Menu

  • Divadielko Janko Hraško

    V marci - mesiaci kníh, navštívili žiaci piateho ročníka svojich malých kamarátov z materskej školy. Do škôlky zavítali s bábkovým divadlom Janko Hraško. Žiaci si na hodinách literatúry pripravili nie len divadielko, ale aj aktivity na počúvanie s porozumením, tvorivú aktivitu "obliekanie Janka Hraška podľa vlastného vkusu" a naučili sa spolu aj ľudovú pieseň Šošovička, hrášok, fazuľka. Deti si mohli vyskúšať maňušky a príjemné dopoludnie sme si osladili čokoládovými dukátmi, ktoré Janko Hraško pozbieral cestou domov.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Exkurzia v múzeu a v parku v Trebišove

    Exkurzia v múzeu a v parku v Trebišove

    Dňa 9. apríla 2024 navštívili naši žiaci expozíciu svadobných šiat a zároveň si prezreli múzeum v Trebišove. Priaznivé počasie im umožnilo aj prehliadku Trebišovského parku. Exkurziu završili príjemným zmrzlinovým osviežením.

  • Veľkonočné prázdniny

    Milí žiaci, rodičia, vážení učitelia!

    V najbližších dňoch oslávite doma so svojimi rodinami veľkonočné sviatky. Želáme vám pokojné, požehnané a zmysluplné prežitie nastávajúcich dní. Užite si prítomnosť najmilovanejších a najbližších ľudí vôkol seba. V škole sa uvidíme 3. apríla 2024 

  • Keď sa v škole zveľkonočnieva

    Keď sa v škole zveľkonočnieva

    Posledný deň v škole pred veľkonočnými prázdninami sa žiaci II. stupňa učili trochu netradične, avšak v duchu tradícií. Každý si sám uplietol svoju "veľkonočnú pasku". Chlapci i dievčatá vyfúkli vajíčka a pod vedením pani učiteliek spoločne uvarili "hrudku". Kým sa paska piekla a hrudka odkvapkávala, vyfúknuté vajíčka krásne ozdobili a skrášlili nimi exteriér školy. Napokon ostala už iba jediná úloha: Čo si napiekli a navarili, to aj zjedli. Hurá na veľkonočné prázdniny! Mamky budú mať tohtoročné sviatky veľkých a šikovných pomocníkov a pomocníčky. :)

  • Bezpečne na internete

    Bezpečne na internete

    Bezpečne na internete!

      Internet je bohatým zdrojom informácií, ale žiaľ, aj zdrojom nebezpečenstva pre zraniteľné skupiny, a to sú naše deti. Internet a všetko, čo s ním súvisí, už vnímame ako prirodzenú súčasť nášho života.

      Deti a mladí ľudia na ňom trávia čoraz viac času, v online prostredí sa nielen učia, hrajú, ale aj trávia čas na sociálnych sieťach a nadviazujú virtuálne priateľstvá. Tým sa zvyšuje šanca, že narazia na nevhodný obsah alebo rovno na internetových predátorov od kyberšikanovania cez mobilné siete, bezpečné heslá až po digitálnu identitu.

      Cieľom bezpečného internetu je zvýšiť povedomie o aktuálnych problémoch. 

    Preto sme aj my so žiakmi zrealizovali aktivity, kde boli informovaní o aktuálnych formách bezpečného používania moderných informačných a komunikačných technológií. 

      Milí rodičia, aj Vám ponúkame možnosť otestovať sa, či ste dobrý „e-rodič“, čo znamená, či viete svoje deti dostatočne chrániť pred nástrahami a negatívami internetu. Taktiež Vám ponúkame rady, ako chrániť svoje deti pred možnými rizikami. Zodpovednosť je nielen na nás, učiteľoch, ale aj na Vás, rodičoch, aby sme dokázali svoje deti viesť správnou cestou rozpoznať nebezpečenstvo. Aj toto je cesta, ako viesť naše deti k tomu, aby nám moderné technológie slúžili.

    http://www.bezpecnyinternet.sk/erodic/

    http://www.bezpecnyinternet.sk/desat-rad-pre-rodicov

     

  • Deň vody

    Starší učia mladších

    - filtrácia vody (kávovej usadeniny

    - kávovar, voda s kriedou, voda s pieskom)

    - paralela s filtráciou v prírode, tzv. prirodzenou filtráciou. 

    Kolobeh vody-projekt.

    Obrazy stavu našich vôd - ak budeme pokračovať, ako doteraz. 

  • Finančná gramotnosť a Európsky kvíz o peniazoch

    V rámci Európskeho týždňa financií (18.-24. marec 2024) sme sa na našej škole zamerali na zlepšenie finančnej gramotnosti našich žiakov. Pripravené zážitkové vzdelávacie aktivity a hry sme zamerali na dosiahnutie predpísaných úrovní, ktoré žiaci budú schopní preukázať v bežnom reálnom živote. Medzitriedna súťaž „Človeče, nehnevaj sa a hraj!“ preverila vedomosti siedmakov a ôsmakov z oblasti financií, cudzích mien, platobných kariet, finančných produktov bánk, sporenia i rodinného rozpočtu. 

    Príležitosť otestovať svoju finančnú gramotnosť dostali  tímy žiakov siedmeho a ôsmeho ročníka aj v Európskom kvíze o peniazoch (European Money Quiz). Tento medzinárodný on-line kvíz EMQ 2024  zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov na Slovensku preveril hravou  a zábavnou formou ich tímovú spoluprácu aj ich vedomosti a zručnosti z rôznych oblastí ako finančná gramotnosť, digitálna bezpečnosť či matematika a v národnom kole získal tím siedmakov 10 143 a tím ôsmakov 9268 bodov. 

  • Testovanie 9-2024

    Testovanie 9-2024

    Dňa  20. marca  2024 (streda) sa uskutoční   riadny  termín Testovanie 9 - 2024  Na stránke www.nivam.sk sú zverejnené ďalšie informácie o Testovaní 9 - 2024  v dokumente https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 . 

  • Korčuliarsky kurz v MŠ

    Tento rok sme sa v našej MŠ rozhodli, pre aktivitu s deťmi v oblasti športovej výchovy a to korčuliarskym kurzom pre triedu predškolákov. Deti absolvovali týždeň  na ľade, kde sa naučili základy korčuľovania a hravou formou získali trošku odvahy, disciplíny a radosti z pohybu. Pani učiteľke Darinke Mattovej ďakujem  za sprostredkovanie tohto výcviku, klubu HK Dukla Michalovce za perfektný prístup a vynikajúcich učiteľov. Pánu riaditeľovi za podporu v oblasti dopravy pre deti.

    Verím že deti mali skvelý zážitok a nezabudnú na dni strávené na ľade.....

  • Hviezdoslavov Kubín

    Dňa 22.2.2024 na našej škole prebehlo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Do školského kola sa tento rok zapojilo 22 žiakov, ktorí súťažili v 3 kategóriách. Všetci žiaci, ktorí sa zúčastnili súťaže sa predviedli v tom najlepšom svetle a dopriali nám krásny kultúrny zážitok. Najlepší z nich boli odmenení diplomami a vecnými cenami. Veríme však, že si každý odniesol príjemné dojmy a v takejto úžasnej atmosfére sa stretneme aj o rok. 

  • História svadobných šiat - beseda s historičkou

    História svadobných šiat - beseda s historičkou
  • Valentínsky workshop a zumba 2024

    Valentínsky workshop a zumba 2024
  • Fašiangový karneval v MŠ

    Fašiangy sú sviatky plné zábavy, radosti a veselosti. Aj v našich Materských školách sa deň Karnevalu naplnil, keď doň vstúpili deti zmenené na rôzne čarovné bytosti. Zábava sa začala krátkym predstavením masiek pokračovala hraním rôznych hier, ale najväčšia zábava začala, až keď sa z rádia rozozvučala tanečná hudba, ktorá roztancovala nejednu nohu. Na parkete sa zvŕtali princezné, bosorky, zvieratká či požiarníci....

  • Valentínsky ples žiakov 5.-9. ročníka

  • Fašiangový karneval 1.-4.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

  • Vianočný workshop 2023

  • Návšteva bábkového divadla v Košiciach

  • Vianočná pekáreň

    V pondelok sme slávnostne "otvorili" na našej skole VIANOČNÚ PEKÁREŇ! Žiaci dostali do úžívania kompletne zrekonštruovanú odbornú učebňu Školskú kuchynku. Prvou vyučovacou hodinou bola Technika a na nej  pečenie perníčkov.  Pozrite sa ako to krásne vyzeralo. A keby ste vedeli, ako to kráááásne voňalo! To voňal nealko punč.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Trhovište
    Trhovište 50; 072 04
  • 056/6495203 ekonómka - pani Marta Paková
    0911 308 101 vedúca ŠJ - pani Mária Balážová

Fotogaléria